Group coaching VS. Team coaching

O echipa, este, in profunzimea sa, mult mai mult decat un grup de oameni. Privind in ansamblu, orice proiect gandit pentru a se implementa in interiorul organizatiei, are la baza 2 obiective, si anume, rezultatul si progresul adus odata cu acesta. Cum putem atinge cele 2 obiective? Un instrument folositor la-ndemana oricarui lider pentru a sustine si ghida echipe este coachingul. Deseori, cand ne gandim la coaching in organizatii, ne gandim la business coaching. Sub umbrela business coachingului intra atat coachingul individual, cat si coachingul de grup si cel de echipa. Care sunt totusi diferentele intre ultimele doua? Distinctia poate fi subtila, insa ea exista si este nevoie de o intelegere clara cu privire la diferentele intre cele doua notiuni.

Group Coaching

Un grup este format din persoane cu interese similare, dar care nu doresc sa atinga neaparat aceleasi obiective.
Daca luam drept exemplu participantii la cursul The Art & Science of Coaching, totalitatea acestora nu construieste o echipa, ci un grup. Fiecare dintre ei doreste sa isi poata insusi abilitati si tehnici de coaching la cel mai inalt nivel, dar scopul final difera. Acesta din urma variaza, de la dezvoltare personala, pana la inceperea unui business unde pilonul este reprezentat de arta coaching-ului sau aplicarea unui management mai eficient in interiorul propriei echipe.
Cu alte cuvinte, toti cei prezenti au obiective distincte, insa folosesc aceleasi mijloace in vederea realizarii lor.
Totodata, in timpul sesiunii de coaching de grup, fiecare membru al grupului va putea sa lucreze la propriul obiectiv, fiind in acelasi timp asistat de catre un coach sau al membru al grupului respectiv. Sesiunea de coaching se desfasoara in scopul obtinerii rezultatului dorit de catre un participant sau pentru a contura pasii catre acesta.

Team coaching

Cand vorbim despre echipe, vorbim despre oameni care sunt aliniati si concentrati pe acelasi obiectiv. Fie ca este vorba despre finalizarea unui anumit proiect, fie despre dezvoltarea unei noi directii de business, atingerea obiectivului va depinde de sinergia echipei.
Altfel spus, se recomanda team coaching-ul pentru a putea crea o strategie comuna, ce are ca scop atingerea unei tinte comune sau obiectiv comun. Eficienta team coaching-ului se reflecta in interactiunea cu echipe nou formate, echipe ce trec prin schimbari fundamentale sau la momentul gestionarii unui conflict interior. Este echipa ta, intr-adevar, o echipa sau doar un grup de oameni cu obiective diferite? Vrei sa afli cum sa formezi si sa mentii o echipa performanta?

Alătură-te participanților la programul High Performance Team Coaching furnizat de ERICKSON România și află răspunsul!

2022-04-21T12:55:17+00:00octombrie 28th, 2021|Coachingul|